Sayfalar

13 Ocak 2018 Cumartesi

Sosyal Medya Sitelerindeki Sahte Banka Reklamlarına Dikkat


Bugün evde sıkılmış facebook,twitter,instagram vs sosyal medya sitelerinde takılırken birşey farkettim yeni bir dolandırıcılık yöntemi üstelik en güvenilir sosyal medya sitelerinin (twitter,facebook,instagram) desteğiyle... Çok şaşırdım çakallar oltalama yöntemiyle yani sizin dikkatsizlik edip T.C. No ve şifrenizi girmenizi sağlayarak akıllarınca hesaplarını boşaltacaklar.

Sırf bu duruma engel olup sizlere faydalı olabilmek adına için sizlere örnek sahte banka reklamlarını topladım ve yorumladım.



Burada bugün gördüğüm bir yazı ve malesef sahte bir kampanya... Düşünsenize Yapı Kredi Bankası '' Yapı Kredi İnternet Şubesi '' diye bir facebook sayfası kullanır mı? Üstelik insanlar ilk 10.000 kişiden biri olup 50 TL World Puan kazanmak için acele edecek linke tıklayacak sitenin paravan ve sahte bir site olduğunu anlamadan TC kimlik numarasını ve şifresini girecek hoop şifre dolandırıların elinde dolandırıcılar nerede yurt dışında bilmem nerede...



Burada da sayfa ismi bir kere ofsayt akbank mobil girişim vs üç kağıtçı bir de diyor ki link üzerinden katılın bizzat ben dolandırayım sizi.


Bari enparayı ellemeseydiniz dediğim sahte facebook banka reklamı. Ulan Qnb Finansbank ve Enpara birbirinden ayrılar hadi onuda geçtim Qnbfinanbnk nedir? 5yılozel Nedir? Düzgün sayfa ismi ve domain bulun bari.


Bu da sahte enpara internet sitesinin giriş bölümü ne kadar inandırıcı ve güven veren bir ortam sunmuş www.enpara.com sitesinin tıpkısının aynısı üstelik şifrenizi veya T.C numaranızı bilerek yanlış girseniz de sistem sizi kabul ediyor ve cep telefonunuza gelen şifreyi istiyor ne kadar akıllılar değil mi?



Allah'ım kampanyaya bak banka battı resmen en baba dolandırıcı bunlar diğerleri inandırıcı olmak için gene cimri davranmışlar bu dolandırıcı son derece bonkör şuraya bakın. Ziraat Bireysel facebook dolandırıcı sayfası sende olmasan ne halde olurduk bilemiyorum.

Sosyal medya siteleri (facebook,twitter instagram vs) sahte banka reklamlarına ve dolandırıcılara neden izin veriyor?
Tabi ki facebook,twittier,instagram bu tarz dolandırıcılara izin vermiyor fakat bu dolandırıcılık durumunu saptayıp,reklamları iptal edip sayfaları kapatana kadar onlar işlerini çoktan halletmiş sizin paralarınızı orada burada eziyor durumda oluyor sizlere tavsiyem başka sitelerdeki linklere tıklayıp banka veya başka finansal üyeliklerinize girmeye çalışmayın. Kendiniz sitenin adını yazarak,akıllı telefon uygulamanızı kullanın bunlarda olmuyorsa bankanızın müşteri hizmetlerini numarasını arayın.

Son olarak konuyla ilgili uygun ve güzel olduğunu düşündüğüm bir ata sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. '' Her salatalık (hıyar) gösterene tuzla gitmeyin.''

1 yorum:

  1. Son zamanlarda telefon dolandırıcıları çoğaldı. Adamlar müşteri hizmetleri gibi arayıp şifre istiyorlar.

    YanıtlaSil