Sayfalar

1 Ocak 2018 Pazartesi

Kredi Kartı Nasıl Kullanılmalı? Kredi Kartı Kullanma Kılavuzu


Yarın 2018 yılına merhaba diyoruz fakat ben yine boş durmayayım sizlere bir makale da yazyım dedim bir önceki yazımda '' yeni kredi kartı alırken dikkat etmeniz gereken konular '' hakkında bilgi vermiştim bu günde size sahibi olduğunuz kredi kartını nasıl kullanmanız gerektiği hakkında maddeler halinde bilgi vereceğim. 

1) Toplam gelirinizi aşmayın
Kartınızla yapacağınız harcama kesinlikle toplam gelirinizi aşmasın ''asgarisini öderim birşey olmaz'' mantığıyla asla hareket etmeyin.

2) Ekstrenizi okuyun
Muhakkak hesap ekstrenizi inceleyin çünkü bazen bankalar size ''hesap işletim ücreti,ekstre ücreti,kart aidatı,fatura ödeme ücreti bilmem ne takip ücreti gibi ücretler talep edebilirler. Bu sebepten incelemekte her zaman fayda var.

3) Ekstrenizi mail adresinize isteyin
Bankalar eve gönderdiği ekstrenin ücretini ''ekstre ücreti'' adı altında sizlerden talep eder ama siz ekstrenizi mail adresinize isterseniz hem kağıt tasarrufu sebebiyle ağaçlar kesilmez hemde size bu konuyla ilgili hesap ekstrenize her hangi bir ücret yansımaz.

4) Kart aidatı ödemeyin.
Bu konuda en başta yapacağınız şey aidatsız bir kredi kartı kullanmak o da olmuyorsa maaş hesabınız bulunan bankadan kredi kartı almak maaş hesabınızın bulunduğu banka sizden yüzde 90 ihtimalle kart aidatı talep etmeyecektir. Diyelim ki bunlarda olmadı müşteri hizmetlerini arayarak ''ödemek istemiyorum kartımı iptal edin'' diye talepte bulunun ya kart aidatını iptal edecekler yada size aynı tutarda veya daha fazla anlaşmalı iş yerlerinde harcayabileceğiniz bonus puan teklif edeceklerdir.

5) Devamlı asgari tutarı ödeme
Devamlı olarak asgari tutarı ödeyen biriyseniz ve kredi kartınızı aktif olarak kullanan birisiyseniz bu olay sizi giderek borç sarmalına sürükleyecektir. Bunun sebebi bankanın kalan borcunuza belirli oranda faiz uygulamasıdır size tavsiyem elden geldiğince kredi kartınızı daha az kullanıp tüm borcunuzu ödemeye çalışmanızdır.

6) Ödeme tarihlerini kaçırmayın 
Kredi kartınızın ekstre kesim tarihini ve son ödeme tarihini muhakkak öğrenin ve kesinlikle kaçırmayın. Son ödeme tarihi ekstre kesim tarihinden 10 gün sonradır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder