Sayfalar

16 Ocak 2018 Salı

Doğalgaz Faturasını Düşürme Yöntemleri


Çoğumuz cüzi rakamlara çalışıyoruz hele İstanbul gibi bir yerde geçim çok zor üstelik malumunuz yeni asgari ücret zammı dolayısıyla doğalgaza da zam kapıda diyebiliriz bende bu duruma istinaden sizleri bilinçlendirme amaçlı maddeler halinde nasıl doğalgaz faturasından tasarruf edebiliriz onu anlatacağım.

1) Oda Sıcaklığını Azaltın
Evin sıcaklığını 1 derece bile düşürseniz sizin için kardır oda sıcaklığını 1 derece düşürmek fatura da ortalama yüzde 10 tasarruf sağlamanıza neden olur üstelik grip tarzı mikroplar sıcak havalarda daha kolay ürer.

2) Kombiyi Sık Sık Açıp Kapamayın.
Kombiyi sürekli açıp kapamak yerine düşük ayarda sürekli açık bırakmak ateşleme maliyeti olmayacağı ve evin ısısının korunması açısından daha az tutarlı fatura gelmesini sağlar.

3) Camlara Ve Kapılara Yalıtım Bantları
Evin bütün camlarına,kapılarına ve kapı altlarına uygulayacağınız bu bantlar sayesinde yüzde 70 'lere varan ısı tasarrufu yapabilirsiniz

4) Radyotörlerin (Kalorifer Peteklerinin) Etrafinı Kapatmayın.
Eğer radyatörün önünde koltuk vs varsa evde ısı dağılımı olmayacak önündeki perde,koltuk,masa vs ısıyı emecek ve yayılmasını engelleyecektir.

5) Radyatörlerin (Kalorifer Peteklerinin) Bakımını Yaptırın
Radyatörlerinizin tam randımanlı çalışmasını istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şey yılda bir kere kışa girerken bakımını yaptırmanızdır.

6) Radyatörlerin (Kalorifer Peteklerinin) Havasını Düzenli Olarak Alın
Radyatörler çesitli durumlar nedeniyle havayla dolar yapmanız gereken hava boşaltma anahtarıyla radyatördeki vanadan su gelinceye kadar havasını alın.

7) Odalar Arası Kapıları Kapalı Tutun
Genelde oturduğumuz odadaki kalorifer peteğini kullandığımız için ev içi kapıları kapalı tutmamız odadaki ısının daha uzun süreli ve verimli olmasını sağlar.

8) Evde Battaniye Kullanın 
Ev ortamında üstünüze alacağınız yatak örtüsü,battaniye yada çeşitli kumaşlar kullarak doğalgaz faturanızın tutarını düşürebilirsiniz.

9) Kat Kat Giyinin
Tek kalın bir kazak yerine üst üste giyeceğiniz ince kazaklar sizi çok daha fazla sıcak tutacaktır. Bunun sebebi kazakların birbirlerinin sıcaklıklarını muhafaza etmesidir.

10) Yünlü Giysiler Kullanın
Yünün gücüne inanın. Her ne kadar diğer kıyafetlere göre daha pahalı olsalar da yünlü ve yün alaşımlı hırka,palto,kazak,çorap vs tarzı kıyafetler sizi soğuk kış günlerinden uzun seneler koruyacaktır.

11) Sıcak Tutan Yiyecekler Tüketin.Kırmızı et,balık,sakatat,nohut,kuru fasülye,kuru kayısı,kuru üzüm,yeşil yapraklı bitkiler,badem,fındık,dut,üzüm ve pekmez çeşitleri sizlerin soğuğa karşı direncinizi artırarak vücudunuzu sıcak tutar.

12) Sıcak İçecekler Tüketin
Salep,bitki çayları,süt ve ballı meyve karışımları hem içinizi ısıtır hemde kışın hastalıklara karşı bağışıklığınızı güçlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder