Sayfalar

4 Ocak 2018 Perşembe

Alışverişte Nasıl Az Para Harcanır?


Alışverişte Nasıl Az Para Harcanır?
Alışveriş yapmak günlük, haftalık ya da aylık olarak planlandığında tasarruf elde etmek kolaylaşır. Örneğin, günlük gıda alışverişi yapmadan önce var olan maddi durum ve ihtiyaçlar göz önüne alınıp listelendiğinde ve bu listenin dışına çıkılmadığında bütçeye uygun bir alışveriş gerçekleştirilebilir. Aylık bütçe planlaması ile gelir ve giderlerin hesaplanması, alışveriş listesinin önceden ve gerçekçi hazırlanması alışveriş esnasında daha az para harcamak için izlenebilecek en güvenli yoldur. İhtiyaç dışı alışveriş yapmak ekonomik durumu zarara uğratacağından yalnızca gereksinim duyulan malzemeler alınmalıdır.



Gıda Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Önceden hazırlanılan listeye uygun gıda alışverişi yapmak için öncelikle ihtiyaç duyulan mutfak erzaklarının belirlenmesi gerekir. Sonrasında ise uygun fiyatlı marketlerden ailedeki kişi sayısı da temel alınarak alışveriş yapılmalıdır. Alınan gıda malzemelerinin son tüketim tarihi gelmeden önce tüketilmesi ve gelecek ay yapılacak alışveriş planlaması da buna göre hazırlandığında bütçeye olan faydası hemen fark edilecektir.




Giyim Alışverişinde Nelere Dikkat Edilmeli?
 Giyim alışverişlerinde ise sezon sonu indirimler takip edilerek uygun alışverişler yapılabilir. Sezon ortasında yapılacak olan giyim alışverişlerinde, mağazaların indirimlerini takip etmek harcamalarınızı en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Yapılması kaçınılmaz olan alışverişleriniz için ise, küçük bir kumbara edinerek sadece alışverişlerinize özel para biriktirebilirsiniz. Günlük olarak atacağınız bozuk paralar bile zaman içinde çoğalacak ve belki de o çok beğendiğiniz kazağı almanıza yetecek hale gelecektir. Alışverişe çıkılmadan önce unutulmaması gereken en temel husus; var olan bütçeye göre alışveriş yapmak ve bunun ötesine geçmemek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder