Sayfalar

28 Aralık 2017 Perşembe

Altın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular


Aklı mantığı olan ve biirkim hedefleri olan herkes yatırım yapmak ister kimisi bankaya kimisi bitcoin,borsa,hisse senedi,bes tarzı yatırım ürünlerine para yatırır. Bende bugün sizlere fiziki altına yani yastık altı tabiri kullanılan  altına yatırım yapma konusunda dikkat etmemiz gereken konuları aktaracağım. 

Bildiğiniz gibi her geçen gün dolandırıcılık yöntemleri artmaktadır bunlardan altınla ilgili olanları ise sahte altın ve hileli altın'dır. Bende bu knuda nelere dikkat etmemiz gerekir maddeler halinde yazıyorum.

1) Tanıdığınız eskiden beri alışveriş yaptığınız kuyumcuları tercih edin kimse kolay kolay müşterisini kaybetmek istemez.

2) Mesela bilezik aldınız ilk önce bileziği muhakkak kuyumcuda tarttırın gramını tam anlamıyla öğrenin eğer bu durumdan şüphe ederseniz bir başka kuyumcudan da bileziği tartmasını isteyebilirsiniz.

3) Satın aldığınız altının ayarına dikkat edin eğer satarken çok büyük zararlar etmek istemiyorsanız muhakkak 22 ayar olmasına dikkat edin.

4) Altın piyasası hakkında bilgi sahibi olun böylece kuyumcu size fahiş fiyatlarla altın satamaz zaten piyasasını üç aşağı beş yukarı bildiğiniz için başka kuyumculara yönelirsiniz.

5) Tek bir kuyumcuya bakıp hemen alışveriş yapmayın. Sadece bir tane çeyrek altın alacaklar için demiyorum çeyrek altın zaten her yerde hemen hemen aynı fiyattır fakat yüklü altın alacaksanız farklı mevkilerde bir kaç kuyumcuya bakmanızda fayda var.

6) Sertifikalı altın ürünlerini tercih edin. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda sertifakanında sahte olma olasılığıdır.

7) İşçiliksiz altın ürünlerini tercih edin. Eğer yatırım amaçlı altın alıyorsanız tabi ki tercih etmeniz gereken işçiliksiz altın ürünleridir çünkü satarken en az zarar edeceğiniz altın ürünleridirler.

8) Kuyumcuyla pazarlık edin. Evet yanlış okumadınız ''kuyumcuyla pazarlık mı olur?'' dediğinizi duyar gibi oluyorum ama oluyor alırken de satarken de kuyumcuyla pazarlık yapabilirsiniz ben bu olaya defalarca şahit oldum.

9) Satın aldığınız altın ürünün eski olmadığına dikkat edin yenisi varken kullanılmışını kim ne yapsın değil mi?

10) Altın almaya veya satmaya giderken en iyisi bunları çok yakınlarınız (anne,baba,kardeş ve eşiniz) hariç kimseenin bilmemesi güvenlik açısından sizin için daha hayırlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder