Sayfalar

3 Ocak 2018 Çarşamba

Kredi Kartı İptal Ettirme Yöntemleri


Tüm bankalar eğer kredi notunuz iyise size kredi kartı vermek ister hatta bunun binbir çeşit yolu vardır bazen bankalar biz talep etmediğimiz halde bize kart gönderebiliyorlar veya sonradan size gelmesede bankanızda kredi kartı sahibi olduğunuzu öğrenebiliyorsunuz. Bende bugün bu durumdan nasıl sıyırabilirsiniz onu size başlıklar halinde anlatacağım.



Bankadan postayla kredi kartını iptal ettirme
Eğer kredi kartını siz talep etmediyseniz veya kartı almaktan vazgeçtiyseniz gelen kuryeden kartı teslim almayın kart aktif olmayacağı için size bir zararı olmayacaktır fakat ne olur ne olmaz siz yinede müşteri hizmetlerini arayıp nabız yoklayın.



Müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını iptal ettirme
Bu en zor yöntemdir müşteri hizmetleri sizi kredi kartı iptalinden vazgeçirmek için hatta bekletebilir ve sizi ikna etmek için dil dökebilir müşteri hizmetlerine kararlı olduğunuzu gösterin size puan veya kredi kartı aidatı almamayı da teklif edebilir eğer yine kabul etmezseniz hediye puanınızı yükseltebilir eğer gerçekten kapatmaya niyetliyseniz istemediğinizi kesin bir dille belirtin.

Şimdi size müşteri hizmetleri 1 hafta sonra kapanacağını söyleyecek ve kapanmaya yakın sizi tekrar arayıp vazgeçirmeye çalışacak sakın vazgeçmeyin.



Banka şubesine giderek iptal ettirme
İnanın bu yöntem müşteri hizmetlerinden daha kolay bu sefer sizi yine ikna etmeye çalışacaklar puan,kart aidatı ödememe,hediye vs teklif edecekler ama istemediğinizi kesin bir dille söylerseniz size dilekçe yazdıracaklar ve size bir hafta sonra kapanacağını söylecekler ve kapanmasına yakın kredi kartını iptal etmemeniz için arayacaklardır.

Kredi Kartı İptali İçin Örnek Dilekçe:

                                                                                                          03/01/2018
                                   İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
Konu: Kredi Kartı İptali
             Bankanıza ait 0000 0000 0000 0000 no'lu kredi kartı kullanıcısıyım. Kredi kartı kullanmak istemediğimden dolayı bankanız tarafından bana verilmiş olan kredi kartımın iptal edilmesini istiyorum.
             Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Ad Soyad:
İmza:
Telefon:


Yukarıdakine benzer bir dilekçe yazıp götürebilirsiniz.




* Bu yazdıklarım genel durumlardır bu durumlar bankadan bankaya değişebilir.
* Bunların dışında kredi kartınızı iptal ettirmek için bankaya borcunuz olmamalı ve her hangi bir taahhüt vermiş olmamalısınız eğer tüm bunlara rağmen hala iptal edemiyorsanız kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetlerine başvurabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder