Sayfalar

19 Aralık 2017 Salı

Çeyrek Altın Eski Ve Yeni Arasındaki Farklar Nelerdir?


Senelerdir çeyrek altın alır satarım ama hep merak ederdim eski çeyrek ve yeni çeyrek arasındaki fark nedir diye şimdi bugün bunu sizede maddeler halinde detaylı şekilde anlatacağım.

1) Yeni çeyrek altının eskisinden daha pahalı olmasının sebebi kuyumcunun alırken ödediği vergidir. Kuyumcu bu vergiyi müşteriye yansıtır fakat eski çeyrek altın daha ucuz çünkü böyle bir vergi söz konusu değildir.

2) Bulunduğunuz seneden önceki senelere ait çeyrek altınların hepsi "eski çeyrek altin" olarak geçer. Yani 2000 yılına ait bir çeyrek altınla 2015 yılına ait çeyrek altın aynı değerdedir.

3)
Düğünlerde takı olarak alıyorsanız fiyatının çok az bir farkla da olsa uygun olması sebebiyle sizlere öneriniz eski tarihli çeyrek altın takmanızdır sonuç olarak kimse tarihiyle ilgilenmeyecektir.

4) Uzun vadeli yatırım yapacaksanız yine tercihimiz yine eski tarihli çeyrek altından yana olmalıdır çünkü sene başı değer kaybetmeyecektir.

5) Eski çeyrek altında vergi olmadığı için alım satım yaparken daha karlı çıkarsanız.

6) 2017 yılında yani bu sene üretilen altın yeni çeyrek altın 2018 yılına girilince eski çeyrek altın olarak kabul edilmektedir.

Sözün özü çeyrek altında bile ne varsa eskilerde var diyor herkese iyi günler diliyorum.

1 yorum:

  1. Yani eski ceyrek 2014 simdi ise 2018deyiz arada nekadar para oynar satarsak eski ceyreyi

    YanıtlaSil