Sayfalar

23 Aralık 2017 Cumartesi

Çeyrek Altının Özellikleri





T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılır.

Çeyrek altının ön yüzünde, Atatürk’ün portresi ve etrafında yıldızlar sıralanmış ve defne yapraklı çiçeklerden oluşturulmuş çelenk şeklinde motifle süslenmiş bir görüntüsü vardır. Arka yüzünde ise Türkçe motifli yazı ile “Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi” yazısı yer alır.

Halk arasında sıkça kullanılan diğer bir adı da “küçük altın”dır. Sünnet, evlilik ve yeni doğan bebekler için hediye amaçlı, hem de doğru bir yatırım aracıdır. Ayrıca çeyrek altın, bazı kadınlar ve erkekler tarafından “altın günü” adı verilen ve ülkemiz insanlarına has bir uygulama ile birikim amacıyla da kullanılır.

Ayarı: 22 Ayar Altın
Kulplu Ağırlığı: 1.81 gram
Kulpsuz Ağırlığı: 1.75 gram
Has Altın Miktarı: 1,605 gram
Çapı: 18 mm

Çeyrek Altının Avantajları

Yatırım için piyasada en çok kullanılan altındır. Yatırım yapılacağı gibi aynı zamanda takı, hediyelik olarakta satılır. Fiyatının düşük olması alımı kolaylaştırır. Çeyrek altın daha çok küçük yatırımcılara hitap eder. Düşük bütçeler ile yatırım yapma imkanı sağlar. Piyasada bulunurluğu oldukça yüksektir. Ziynet Altın kuyumcular, sarraflar, döviz büroları, bankalar gibi çeşitli kuruluşlarda nakite çevrilebilirsiniz. 22 ayar altın 0.916 saflığında has altından oluşur.
Çeyrek Altın'da Kaç Gram Has Altın Vardır?

'Çeyrek Altın' 1.75 gram ve 22 ayardır. Çeyrek altında has olarak 1.6065 gram 24 ayar altın bulunur. Dolayısıyla fiyat hesaplanırken; 24 Ayar Altının Gramı x 1.6065 işlemi yapılır ve üzerine bir miktar işçilik ve kar ücreti eklenerek satılır. Bu ek ücret; 1 lira da olabilir 15 lira da. Alacağınız yer göre bu ücret değişmektedir.



Çeyrek Altın Ne Kadar? (23 Aralık 2017 Güncel Satış Fiyatı)

Güncel Alış Fiyatı: 252.430 TL
Güncel Satış Fiyatı: 258.560 TL

1 yorum:

  1. Çeyrek altın uzun vadede her zaman kazandırır. Kısa süreli al-sat işlemleri dahi önemli getiriler getirdi son zamanlarda. Ancak yine de çeyrek altın yatırımında uzun vadeli düşünmek gerekir.

    YanıtlaSil